Na jarenlange, uiterst plezierige samenwerking heeft Hans van den Ende besloten afscheid te nemen van Hillenraad Partners. Hans was in 2011 de eerste partner die Hillenraad kwam versterken en hij heeft in de afgelopen jaren veel voor ons en onze relaties betekend. Hij bracht een schat aan kennis en ervaring binnen op het gebied van organisatie- en teamontwikkeling en hij heeft de Hillenraad Academy vormgegeven. Wij wensen Hans veel succes bij het vinden van zijn eigen nieuwe koers.

Hillenraad Partners is in 2003 gestart als adviesbureau op het gebied van haalbaarheid, financiering, marktontwikkeling en internationalisering. In 2011 stapte Hans als eerste partner aan boord en voegde het domein organisatieontwikkeling toe aan de strategische vraagstukken waarmee Hillenraad Partners zich bezighield. Hij heeft veel bedrijven en teams geholpen om de organisatie te professionaliseren en het management intensief te betrekken bij de uitvoering van de strategie.

Hillenraad Academy
Hans heeft vanaf 2014 de Hillenraad Academy vormgegeven. Daarmee hebben we de afgelopen jaren zeer waardevolle trainingen, programma’s en bijeenkomsten georganiseerd. Zo waren er mooie programma rondom lean start-up, exponential organisatons en in 2017 een bedrijfsbezoek aan het toen nog relatief onbekende Tesla en als laatste in 2022 een uniek vierdaags programma Regeneratief Leiderschap in Stockholm.

Richting en realisatie
De Academy-activiteiten zullen we nu op een iets lager pitje zetten. We richten ons stevig op onze rol als bedrijfskundig adviseur voor vraagstukken op het gebied van strategie, organisatie, innovatie, performance en finance in het internationaal speelveld. Daarbij ligt de focus op richting én realisatie: welke richting kies je als ondernemer en hoe kom je daar?

We willen Hans hartelijk danken voor zijn inzet gedurende de afgelopen twaalf jaar. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de tuinbouw. Hans, het ga je goed!