Hillenraad presenteert Hillenraad100 in ingetogen sfeer

Poeldijk, 31 oktober – Op vrijdag 4 november a.s. presenteert Hillenraad in de Tuinzaal van het Kunstmuseum Den Haag de Hillenraad100: de ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de Nederlandse (glas)tuinbouw. Na vijftien succesvolle Hortigala’s kiest Hillenraad dit keer niet voor een feestelijk event rondom de bekendmaking. Vanwege de onzekerheden in de sector is een ingetogen en inhoudelijke bijeenkomst meer gepast. Tijdens de Hillenraad Horti Convention gaan ondernemers gezamenlijk verkennen hoe de tuinbouw eruit moet zien om relevant te blijven.

De Hillenraad Horti Convention krijgt de vorm van een talkshow. Tafelgast en keynote is onder meer socioloog Frits Spangenberg, die ingaat op de recente maatschappelijke verschuivingen en het dilemma tussen individueel en collectief. Daarnaast gaan ondernemers onder leiding van Sacha de Boer met elkaar het gesprek aan over de uitdagingen voor de tuinbouw op korte en lange termijn. Rode draad daarbij is de noodzakelijke bewustwording dat de maatschappelijke context sterk verandert.

De tuinbouw moet een nieuwe manier vinden om relevant te blijven en te voldoen aan de eisen die de maatschappij vandaag de dag stelt. Juist omdat de conventie wordt bijgewoond door de toonaangevende ‘fine fleur’ van de sector, is dit een uitgelezen moment om gezamenlijk de wegen naar een nieuwe toekomst te verkennen. Organisator Hillenraad hoopt en verwacht dat de aanwezige ondernemers met elkaar het commitment zullen uitspreken om aan de slag te gaan met deze forse uitdaging.

Nieuwkomers

Vanzelfsprekend is op 4 november ook de bekendmaking van de ondernemingen die dit jaar zijn opgenomen in de toonaangevende Hillenraad100. De lijst laat grote verschillen zien ten opzichte van de vorige editie. Dat heeft deels te maken met de langere tijdsinterval: vanwege corona werd de ranking één jaar uitgesteld en dateert de laatste editie uit 2019. De Hillenraad100 van 2022 telt maar liefst veertien nieuwkomers. Ook groeide de categorie 500+, van grootschalige ondernemingen die actief zijn op het mondiale speelveld van tien naar veertien.