Scenario-denken: een waardevolle strategische oefening

Bent u toeleverancier of ketenspeler en wilt u met uw directie- of managementteam aan de slag met het herijken van de strategie van uw bedrijf? En bent u wellicht ook op zoek naar een bijzondere en interessante teambuildingsactiviteit? Onze scenario-analyse workshop is een beproefde strategische oefening om de bedrijfsstrategie in veranderende tijden aan te scherpen. Dat levert waardevolle inzichten op én is een boeiende manier om de onderlinge dynamiek te versterken en een proactieve houding te stimuleren

Veel grote ondernemingen, maar bijvoorbeeld ook planbureaus, zoals het CPB, maken gebruik van scenario-denken. Het is een manier om strategieën te ontwikkelen voor bedrijven of organisaties die in een dynamische of onzekere omgeving opereren. Het zorgt voor een breder blikveld bij deelnemers aan de sessie en het vergroot het anticiperend vermogen. 

Alert

Wanneer wij voor u een scenario workshop organiseren, brengen we eerst de verschillende invloeden van buitenaf in kaart. Welke rol speelt bijvoorbeeld technologie, uw ketenpositie, de duurzaamheidsopgave, wet- en regelgeving en het arbeidsvraagstuk? Het directie- of managementteam of de verschillende medewerkersteams bedenken vervolgens drie relevante scenario’s en bespreken met elkaar hoe het bedrijf zich daarop kan voorbereiden. Dat levert vaak actiepunten op die meteen uitgevoerd kunnen worden. Aan de hand van deze methode wordt ook duidelijk op welke signalen het bedrijf en de medewerkers alert moeten zijn, omdat die een voorbode kunnen zijn van zo’n scenario.

Maatwerk

De precieze invulling van een scenariobijeenkomst stemmen wij graag af op uw wensen. We maken afspraken over de groepsgrootte, de locatie en eventuele aanvullende activiteiten. Het strategisch document dat u na afloop van ons krijgt, is een waardevolle basis voor de verdere ontwikkeling en/of aanpassing van uw bedrijfsstrategie. De strategische oefening zet u en uw team absoluut aan het denken!

Neem contact op voor meer informatie over onze scenario-analyse workshop >>