Tweede editie Hillenraad Horti Convention op 2 november

Na de vernieuwende eerste Hillenraad Horti Convention van vorig jaar organiseren wij op 2 november 2023 de tweede editie van de conventie. De eerste voorbereidingen zijn inmiddels getroffen en na de zomer maken wij het thema en meer details bekend. In 2024 verschijnt weer de Hillenraad100, een ranking van de 100 meest toonaangevende ondernemingen in de Nederlandse tuinbouwsector. Voor dat jaar staat het traditionele Hortigala van het Jaar weer op het programma.

In 2022 presenteerden wij de Hillenraad100 niet tijdens een Hortigala, maar kozen we voor een inhoudelijke conventie. De bijeenkomst was een oproep om de tuinbouwsector collectief beter op de kaart te zetten. Verschillende maatschappelijke en mondiale ontwikkelingen onderstreepten nog eens het belang daarvan. We zijn blij om te zien dat onze oproep is opgepakt en dat er inmiddels meerdere verschillende initiatieven zijn gestart.

Ongekende veerkracht

De tweede Hillenraad Horti Convention krijgt een actueel thema, waarbij lokaal, duurzaam en ‘license to produce’ een rol zullen spelen. En waar ‘veerkracht’ in 2022 de belangrijke rode draad was, zal die ook komend jaar een van de gespreksonderwerpen zijn. De tuinbouw heeft de afgelopen periode bewezen over ongekende veerkracht te beschikken en dat maakt veel indruk. Dankzij het doorzettingsvermogen en de creativiteit van ondernemers blijft de sector in deze roerige tijd toch fier overeind en kijkt weer vooruit.

Hortigala in 2024

In tegenstelling tot eerdere jaren brengen wij in het tussenjaar 2023 geen thema-editie uit. Voor 2024 staat uiteraard de Hillenraad100 weer op de planning: als onderdeel van ons onderzoek zullen wij ondernemingen vragen om actuele informatie aan te leveren voor de ranking. Bovendien organiseren we volgend jaar rondom de bekendmaking van de Hillenraad100 ook weer het bekende Hortigala van het Jaar.

Save the date! Noteer alvast in uw agenda: de tweede editie van de Hillenraad Horti Convention vindt plaats op donderdagmiddag 2 november 2023.