Big Data, belofte of big bucks? Ervaar het zelf!

Voor wie nog twijfelt aan de belofte van Big Data, er is ook voor u geld mee te verdienen. Met onze partner Data Refinery Amsterdam maakt Hillenraad Partners de belofte in de tuinbouwpraktijk waar. Zo draait bij BVB Substrates een door Artificial Intelligence (AI) gedreven planningstool al weer een jaar met succes.

De tool is in die tijd doorontwikkeld tot een stabiel Data Refinery Planning systeem dat aanzienlijke besparingen oplevert. Op basis van data zorgen algoritmen iedere dag weer voor de bedrijfseconomisch meest optimale planning. En er kan nog meer, ook bij uw organisatie!

Geld verdienen in 3 functies
Het uitontwikkelde DRP-systeem levert aanzienlijke besparingen op in de volgende bedrijfsfuncties:

  1. Scheduling: het dagdagelijks optimaliseren van productieschema’s over meerdere productiestraten of -lijnen
  2. Planning: Het langere termijn inzicht in te verwachten productie-bottlenecks door 12 maanden vooruit te kijken.
  3. De in ontwikkeling zijnde Demand Forecast Tool voegt hier Vraagvoorspelling als functionaliteit aan toe: Inzicht in de te verwachten klantvraag voor de komende weken door te kijken naar interne (historische) en externe (bijvoorbeeld weersvoorspellingen) data.

Ieder complex productieproces kan zo optimaal ondersteund worden met AI. In de ideale situatie leidt dit tot efficiëntie in processen op korte en op lange termijn, op basis van de te verwachten klantvraag. De belofte waarmaken kan overigens in een standaard Azure omgeving.

Demand Forecast Tool 4 maanden op proef
Voor het verder uitontwikkelen van de Demand Forecast Tool zoekt Data Refinery Amsterdam een passend bedrijf. Een unieke kans voor klanten van Hillenraad Partners om mee te doen aan een grensverleggende pilot. De ideale kandidaat die wij uit de aanmeldingen selecteren, kan de komende 4 maanden de Demand Forecast Tool kosteloos gebruiken.

Voorwaarden
U kunt zich met uw onderneming als kandidaat aanmelden wanneer uw onderneming:

  • de mogelijkheid heeft om productie (capaciteit) te kunnen sturen op basis van klantvraag voorspellingen 1 tot 2 weken vooruit;
  • beschikt over een gestructureerde database met minimaal 4 jaar historische verkoopdata;
  • 80+ verschillende producten (en/of verpakkingen) heeft waarvan historische verkoopdata beschikbaar is;
  • bereid is met de juiste mensen mee te denken in het ontwikkeltraject.

De belofte waarmaken?
Samen met u bouwen we 4 maanden lang aan het op elkaar aansluiten van productie en vraag om de planning te verbeteren, verspilling tegen te gaan, geen nee te hoeven verkopen én een hoger rendement te halen. Wie wil dat nou niet?

Meld u vandaag nog aan als geïnteresseerde en zich te kwalificeren als de ideale kandidaat voor deze pilot. In de komende weken selecteren wij met wie we de uitdaging aangaan. Wilt u meer weten over het DRP (scheduling en planning) systeem en wat dit uw bedrijf kan brengen? Wij komen graag langs voor een demo en kennismaking. In beide gevallen kunt u mailen naar Mathilde Aarnink op m.aarnink@datarefinery.amsterdam