Living Creations’ Alex Schoemaker over olifanten, droom en routekaart

Alex Schoemaker is een begrip in pluimhortensia. De prachtige showtuin en het testcentrum in Boskoop tonen het bloeiende resultaat van de veredeling, productie en marketing van dit mooie sierteeltproduct onder het merk Living Creations. Hillenraad Partners hielp Alex met de strategie voor de verdere groei en ontwikkeling van zijn onderneming.

Alex over de keuze om samen te werken met Hillenraad Partners: ‘Bij het kiezen van met wie je zaken doet, heb ik ooit geleerd dat olifanten het met olifanten doen. Als relatief kleine ondernemer gaat dat mij natuurlijk niet zozeer om de grootte van bedrijven, maar wél om het werken met gelijkgestemde leveranciers. Zelf wil ik het beste uit mijn bedrijf halen en toonaangevend zijn in mijn vakgebied. Diezelfde visie en passie herkende ik in Hillenraad Partners’. De ‘olifanten’ gingen de afgelopen weken daarom samen aan de slag.

Scherpe en kritische blik van buiten
Alex is met Living Creations de afgelopen jaren succesvol gegroeid. In het intakegesprek gaf hij aan dat hij voor verdere doorontwikkeling tegen een aantal vragen aanliep die hij zelf niet goed genoeg wist te beantwoorden. Dit met het besef dat zijn bedrijf niet meer dezelfde onderneming is van jaren geleden. Alex hierover: ‘Het was nodig om met een scherpe en kritische blik te beoordelen of we nog op de goede weg zaten. Zowel qua markten, klanten als producten en natuurlijk de organisatie en mijn eigen ontwikkeling als ondernemer en mens.’

Advies over onderneming én ondernemer
Alex vervolgt: ‘Iedereen kan advies geven, maar wat biedt je de zekerheid van een juist advies? Daarbij is het voor mij van belang dat zo’n advies gaat over de onderneming én over mijzelf als ondernemer. Niet alleen om de bedrijfsmatige aandachtspunten dus, maar ook om wat mij persoonlijk past. Ik ben blij dat ik Hillenraad Partners heb benaderd. In de praktijk van alledag loop je tegen dingen aan die je niet weet of die je niet goed kan inschatten vanuit je eigen gezichtsveld dat toch beperkt is. Als expert in de sector heeft Hillenraad Partners veel meer kennis van zaken. Vanuit hun ervaring boden ze mij de juiste betrouwbare informatie en inzichten die mijn ogen op veel punten hebben geopend’.

Hillenraad Partners hielp Alex bij de het ‘benchmarken’ van zijn prestaties en het in kaart brengen van de belangrijkste ontwikkelingen om hem heen. Uit een aantal toekomstscenario’s voor de onderneming is uiteindelijk een strategie ontwikkeld met het beste perspectief voor het bedrijf én voor hemzelf.

Van droom naar routekaart
‘De spiegel die mij bedrijfsmatig en als persoon is voorgehouden, heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijn visie. Mijn droom is heel concreet gemaakt in een routekaart met praktische handvatten om dagelijks mee te werken. Elke dag pak ik nu gevoelsmatig de strategie erbij en werk veel gerichter naar mijn doel. De samenwerking met Hillenraad Partners is mij heel goed bevallen. Ik zag hen altijd al als belangrijke speler, actief bij veel bedrijven uit het brede tuinbouwcluster waar wij respect voor hebben. Ik weet nu dat ze het doen met grote én kleine olifanten’, sluit hij lachend af!

Hillenraad Partners ondersteunt ambitieuze ondernemingen uit het brede tuinbouwcluster van groot tot klein. Meer weten over wat we voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? connect@hillenraadpartners.nl