De zeven zekerheden – Apotheose

Na de zeven zekerheden in tijden van onzekerheid is het nu tijd voor de apotheose. Het sluitstuk, de ontknoping. Want hoe bijzonder het ook mag klinken, in de 8 weken van onze zeven zekerheden en dit sluitstuk zijn we al snel gewend geraakt aan de nieuwe werkelijkheid. De veerkracht van de ondernemende mens is altijd weer verbazingwekkend.

We hebben de afgelopen weken met jou onze visie op de zeven zekerheden gedeeld. Als hink-stap-sprong naar de werkelijkheid van vandaag. Als brug naar nieuwe perspectieven. Als houvast in onzekere tijden.

We hebben veel reacties en veel waardering ontvangen. Daarvoor dank. Het meest gehoord: positief en inspirerend. Passend bij de mentaliteit van ondernemende mensen. De blik vooruit.

Wij hebben onze ziel en zaligheid gelegd in het raken van een gevoelige snaar. En uiteraard is eenieder gevoelig voor een andere snaar. Daarom nog even kort de zeven zekerheden op een rij:

  1. De crisis gaat weer over
  2. De 1,5 seconde samenleving
  3. Lokaal nabij
  4. Voorspelbare onvoorspelbaarheid
  5. Wederkerigheid
  6. Verst
  7. De mens centraal

Het zijn zeven bouwstenen voor het aanpassen van je onderneming aan de nieuwe werkelijkheid. En omdat wij óók van de tuinbouwtop-lijst zijn, willen we hem graag completeren tot een top 10. Dit doen we door je aanvullend drie handvatten te geven waarmee je de zeven zekerheden kunt toepassen in een voor jouw onderneming bruikbaar kompas. Dat is gelijk ook de kern van ons vak: het bouwen van een stevige strategie voor het aanpassen van je organisatie aan een nieuwe werkelijkheid.

De eerste opgave is: bundel jouw persoonlijke ideeën bij de zeven zekerheden tot een ruwe visie van hoe je met jouw onderneming vanaf nu verder gaat. Welke keuzes zijn daarin leidend. Leg daarmee je eigen ankerpunten vast.

De tweede opgave: bedenk wat dit betekent voor je marktpositie, je concurrentiepositie, je organisatiecompetenties, je strategische partnerships en de benodigde innovaties.

De derde opgave: reken deze strategische koers door en krijg inzicht in wat dit betekent voor de omzet, de kosten, de benodigde investering en financiering en de gewenste structuur.

Het is een logische aanpak, waarmee je zelf de eerste aanzet maakt voor jouw strategie in de nieuwe werkelijkheid. Deel deze strategie vervolgens met mensen die jou van goed advies kunnen voorzien. Vergeet daarbij niet aan Hillenraad Partners te denken 😉 .

En mocht je nog verder getraind willen worden op de inzichten en toepassingen van de zeven zekerheden, dan hebben wij een passend actieprogramma. Want dát is ons werk bij Hillenraad Academy.

In onze optiek heeft uiteindelijk alles een duidelijke kop en een staart. Ook dit initiatief. Daarom deze apotheose: We gaan elkaar weer zien en ontmoeten!

Connect met ons om samen te bouwen aan een tuinbouw van wereldklasse. Die heeft al vele crisissen overleefd.

Tot uw dienst.

Hillenraad Partners
Martien Penning, Hans van den Ende, Filip van Zon, Mathilde Aarnink, Johan Meppelink, Anita Bassie en Saskia Verstraate.