Hillenraad thema-editie in 2020: de Tech50

Het begint meer en meer bekend te worden, de Hillenraad100 komt eens in de twee jaar uit. In 2019 verscheen de succesvolle editie van het Hillenraad100-magazine en was de spraakmakende bekendmaking van de top100 in de Ridderzaal. Met de tweejaarlijkse verschijning van de Hillenraad100, is het in 2020 weer tijd voor een themajaar. Na de woest aantrekkelijke HillenraadSUB40-themacompetitie in 2018 zet Hillenraad ook dit jaar in op een bijzondere thema-uitgave, namelijk de HillenraadTech50.

De roep om een nieuwe SUB40-competitie was groot. In de SUB40-competitie kozen we de 40 meest aantrekkelijke bedrijven in de tuinbouw voor talent van onder de 40. Het was verleidelijk, maar de kracht van een thema-uitgave is naar het idee van Hillenraad de eenmalige verschijning. Want als je wilt vernieuwen en inspireren, dan moet je de lat hoger leggen. En natuurlijk is de noodzaak voor de toekomst van de Nederlandse tuinbouw groot om juist de SUB40-generatie op het podium te zetten..

Tuinbouw vernieuwing
Voor 2020 heeft Hillenraad de ultieme uitdaging gevonden. Samen met de SUB40-generatie wordt gezocht naar de 50 meest veelbelovende TECH-bedrijven in de wereldwijde hi-tech tuinbouw. Welke 50 ondernemingen gaan dit decennium de tuinbouw vernieuwen. Het gaat daarbij om technologie in de meest brede zin, maar altijd gekoppeld aan plantaardige productie. In deze speurtocht gaan we op zoek naar de bedrijven die het verschil gaan maken in onder andere groene genetica, teelt- en productiesystemen, procestechnologieën, robotica, oogstsystemen en voorspellingsmodellen.

Samenstelling redactie
Omdat de SUB40 vindt dat innovatie één van de drie belangrijkste criteria is voor de aantrekkelijkheid van het tuinbouwcluster qua impact en als kenmerk van een potentiele werkgever, willen we juist hen betrekken in de samenstelling van de HillenraadTech50. We willen met een team van gedreven SUB40-professionals de thema-redactie vormen en in de komende maanden op zoek gaan naar de ultieme Tech50-bedrijven. Ben jij of ken jij een SUB40 met een bijzondere visie op technologie, dan kun je je voor de selectieprocedure aanmelden als redactielid via info@Hillenraad100.nl.

En om in de termen van de SUB40 te blijven: hoe gaan we in dit decennium het schijnbaar onbereikbare en onmogelijke waarmaken? Denk aan: ‘One small step for man, one giant leap for mankind.’ Graag zet Hillenraad met deze editie een toonaangevende stap in het nieuwe decennium. De lancering van dit magazine staat gepland voor medio 2020.

Impressie
Een impressie van de publicatie van de Hillenraad100 in de Ridderzaal? Check deze video
Een impressie van de publicatie van de HillenraadSUB40 in 2018? Check deze video