Maar liefst 6 nieuwkomers in top 10 Hillenraad100

Met nog een week te gaan, zijn de laatste stappen in de voorbereiding van het Hortigala van het Jaar in volle gang. Bijzondere aandacht dit jaar voor de gastenlijst. Want toegang tot de Ridderzaal kent strenge protocollen, ook dat maakt de avond bijzonder voor de 220 speciaal genodigden. Met deze stijlvolle gala-avond laat de agrarische sector zich op een andere wijze zien op het Haagse Binnenhof. Geen tractoren, maar smokings en galajurken.

Onder de exclusieve genodigden bevinden zich de ondernemingen in de veelbesproken Hillenraad Top100 editie 2019. In de top100 staan dit jaar maar liefst 13 nieuwkomers. ‘Het aantal nieuwkomers in de lijst is een bevestiging van het hoge tempo waarin het tuinbouwcluster zich ontwikkelt en beweegt. Van nog grotere impact is wellicht dat we nu bekend maken dat er maar liefst 6 nieuwkomers in de top 10 van de Hillenraad100 – editie 2019 staan’, aldus Martien Penning van Hillenraad. ‘Door het tussenjaar in 2018 kunnen we na twee jaar de ontwikkelingen in het tuinbouwcluster dus nog beter voor het voetlicht brengen. Menigeen gaat een bijzondere avond tegemoet.’

Grote spelers
Ook aanwezig is de buitencategorie van de grote spelers, de 500+. Deze buitencategorie kent dit jaar maar liefst 10 genoteerden. Uiteraard zijn ook de leden van het Expertcomité en de nieuwe voorzitter Ben Verwaayen te gast en zal minister Carola Schouten de opening van de avond verzorgen.

Bijzonder karakter
De jubileumeditie van het 15e Hortigala van het Jaar draagt een bijzonder karakter. Dit is uiteraard door de locatie, maar ook nieuw is dat het nog meer een gala voor en door de ondernemingen is. De aanwezige ondernemingen hebben allemaal bijgedragen om deze bijzondere avond mogelijk te maken en tonen daarmee aan dat dit exclusieve evenement hooggewaardeerd wordt. Daarbij is aan iedere onderneming een gelijke bijdrage gevraagd en zijn alleen de ondernemingen die een bijdrage hebben geleverd aanwezig.

Grote getallen
Met deze nieuwe opzet laat het tuinbouwcluster zien dat zij in gezamenlijkheid een krachtige positie innemen. De getallen spreken ook voor zich, want de Top 100 vertegenwoordigt dit jaar een gezamenlijke omzet van maar liefst 10,6 miljard euro, bieden wereldwijd werk aan meer dan 58.000 mensen en hebben bijna 400 buitenlandse vestigingen. Samen met de 500+ is de omzet zelfs 21,6 miljard euro.

Kijk voor meer informatie over de Hillenraad100 op www.Hillenraad100.nl