Royal Brinkman: Let’s improve together

Met velen hebben we op 20 juni kunnen genieten van het innovatieseminar van Royal Brinkman met als thema Let’s Improve together. Daar zijn we als Hillenraad Partners ook apetrots op. Wat is de nieuwe strategie krachtig doorgevoerd in alle geledingen van de organisatie en vervolgens ook nog doorvertaald in een stevige breinpositie bij zowel klanten als medewerkers. Chapeau!

Royal Brinkman is sinds 2014 een van onze gewaarde klanten op het gebied van strategie- en organisatieontwikkeling. De ontwikkeling van het eerste driejarenplan 2015-2017 zette de toon voor een strategische heroriëntatie. Het tweede driejarenplan 2018-2020 was het begin van een complete transformatie. In die periode heeft Royal Brinkman zich ontwikkeld tot marktleider, is uitgegroeid tot een global specialist in horticulture én heeft omzet en marktpositie weten te verdubbelen.

Krachtige strategie naar markt en organisatie
Ton van Mil, algemeen directeur van Royal Brinkman, hierover: “Hillenraad Partners ondersteunt Royal Brinkman in het proces en de inhoud van strategievorming sinds 2014. In de huidige Visie en Missie is de Why van Royal Brinkman doorvertaald naar een nieuwe positionering. Global specialist in horticulture is ‘wat’ we zijn, Let’s improve together is ‘de manier waarop’ we dat doen. Samen het resultaat van de teler helpen verbeteren door altijd de verbinding te zoeken. Dit hebben we per 20 juni 2019 in Nederland voor het voetlicht gebracht tijdens het innovatieseminar.”

Het innovatieseminar was de apotheose van vele jaren consequent bouwen aan de strategie, de marktpositie, het team en de vernieuwde relatie met de markt. Dat innovatie als thema werd gekozen voor de bijeenkomst is een logisch uitvloeisel van de strategie. Royal Brinkman biedt bestaande en nieuwe oplossingen voor vragen die spelen bij iedere tuinbouwbedrijf en in iedere fase van de teelt. Een schoolvoorbeeld van hoe je een strategie krachtig uitrolt naar organisatie en markt. Onze complimenten aan Ton van Mil en zijn team.

Wereldtoneel met jouw organisatie
We kijken uit naar de volgende fase voor Royal Brinkman, maar uiteraard ook naar onze bijdrage aan nog veel meer ondernemingen in de tuinbouw. Wil jij met jouw bedrijf warm lopen voor een positie op het wereldtoneel óf de eerste stappen zetten in marktstrategie en organisatieontwikkeling? connect@hillenraadpartners.nl