Hillenraad Data Refinery vindt uw gouden speld

Vanaf dit voorjaar groeit er een verse loot aan de Hillenraad-boom. Hillenraad Partners is de samenwerking aangegaan met Data Refinery Amsterdam, een veelbelovend bedrijf in het analyseren van data en vinden van patronen in datasets. Met dit initiatief bieden we ondernemingen in het tuinbouwcluster een oplossing op de vraag: hoe maak ik van onze data waardevolle informatie? Een lastige opgave, zeker als deze data uit verschillende interne en externe bronnen komt.

Het benutten van de overvloed aan gegevens biedt een grote kans voor veel ondernemingen in de tuinbouw. Data Refinery Amsterdam is gespecialiseerd in het ontdekken van verbanden en patronen om nieuwe inzichten te ontwikkelen. Mathilde Aarnink en Johan Meppelink zijn de data-specialisten die samen met ons de tuinbouw-datamijnen gaan ontginnen.

Data Refinery in tuinbouw
Data Scientisten Mathilde en technisch bedrijfskundige Johan vonden al veel ‘data refinery’ oplossingen voor grote ondernemingen in de bancaire en energiesector. Toch werd hun aandacht getrokken door de tuinbouw. Waarom? Juist omdat er in de tuinbouw nog grote stappen te maken zijn. Het lijkt een onontgonnen terrein met veel data uit uiteenlopende bronnen, van veredeling en productie tot en met marketing en verkoop. Met de koppeling van de datakennis van Data Refinery Amsterdam aan de markt- en sectorkennis van Hillenraad Partners is mogelijk een wereld te winnen.

Patroonherkenning in de hooiberg
Hillenraad Data Refinery kan voor klanten gericht op zoek gaan naar relaties tussen productie- en marktdata, tussen orders en leverprestaties, tussen genetica en planteigenschappen, tussen bestelpatronen en marges, tussen capaciteit en flexibiliteit en meer. Dit vraagt van opdrachtgevers wel wat lef. Hillenraad Data Refinery heeft immers geen kant en klare oplossingen voor alle data vraagstukken, maar wel de ambitie én capaciteit om voor iedere onderneming nieuwe waardevolle inzichten te kunnen ontwikkelen. Het recept hiertoe: de toepassing van software voor patroonherkenning, het modelleren van afhankelijkheden en ontdekken van correlaties, dit in combinatie met gezond boerenverstand om stap voor stap te zoeken naar de speld in de hooiberg.

Gouden speld
Nu zult u denken dat zoeken naar een speld in de hooiberg, dat is toch niet meer van deze tijd? Dat zijn we met u eens, maar door het zoeken met de juiste tools zijn er snel verrassende resultaten te boeken. En als die speld voor uw onderneming nu eens goud waard blijkt te zijn. De euforie is mogelijk vergelijkbaar met het ontdekken van een nieuwe Rembrandt! Dat moet tot de verbeelding spreken toch? Wij zijn er klaar voor om met u het hooi in te duiken. Connect met ons via connect@hillenraadpartners.nl