Opleidingen geclusterd in Hillenraad Academy

Met veel passie en toewijding bouwt Hillenraad Partners mee aan het succes van de Nederlandse tuinbouw. Ook in 2018 ondersteunen we beslissers in de sector weer volop bij de ontwikkeling van hun onderneming. In reactie op de toenemende vraag naar opleidingsprogramma’s voor persoonlijke ontwikkeling en groei van ondernemers en leidinggevenden, is ons aanbod van opleidingen geclusterd in de Hillenraad Academy. De focus in deze programma’s ligt op die factoren die in de 21e eeuw bepalend zijn voor succesvol ondernemerschap in de tuinbouw: leiderschap, innovatie en wendbaarheid.

Want hoewel we er met passie aan meebouwen, is de toekomst van de Nederlandse tuinbouw voor ons ook een zorg. Blijven we als klein land groot op de wereldmarkt en groeien we in voldoende mate mee in trends van internationalisering, professionalisering, consolidaties en technologische innovaties? Trends die de tuinbouw sterk doen veranderen en die vragen om volwassen ondernemerschap. De opleidingsprogramma’s, die we vanuit deze gezonde zorg voor de toekomst ontwikkelen voor beslissers in de tuinbouw, bieden we vanaf 2018 aan in de Hillenraad Academy.

Voeding en inspiratie voor de opleidingen komen uit onze dagelijkse adviespraktijk, waarin we bedrijven helpen bij het maken van de juiste keuzes in strategie, organisatie en finance. Belangrijke input voor de programma’s vormen ook de ontwikkelingen die we monitoren in het jaarlijkse onderzoek naar de meest toonaangevende bedrijven in de sector ten behoeve van de Hillenraad100.

Hillenraad Academy

De Hillenraad Academy biedt ondernemers, directeuren en managers een aantal bewezen en unieke ontwikkelprogramma’s. Het bijeenbrengen van mensen en talenten en het verbinden van de tuinbouw aan de kennis, kunde en vaardigheden van de 21e eeuw is daarbij onze grote drijfveer. Verrassend, vernieuwend, verbindend en praktisch toepasbaar de ons kenmerkende insteek. In de programma’s brengen we deelnemers van verschillende bedrijven uit het brede tuinbouwcluster samen. Daarnaast zijn er ook specifieke In-company-trajecten op maat.

Programma 2018

Op het programma van de Hillenraad Academy in 2018:

Voorjaar

Eind maart starten we met de 2e editie van het programma Going-ExO! in Flowers & Food. Een 3-daags programma dat we organiseren met Yuri van Geest, oprichter van Singularity University Nederland en auteur van het boek ‘Exponentieel Organiseren’.
Doelgroep: ondernemers, directeuren en managers die hun bedrijf bij de tijd willen brengen en willen transformeren tot een moderne, exponentieel ingerichte organisatie.

Najaar

Begin oktober staat het nieuwe programma Leiderschap in de 21e eeuw op de agenda. Een compact en intensief persoonlijk ontwikkelingstraject waarin de persoonlijke vaardigheden van de ondernemer, directeur en/of manager als leider van deze tijd centraal staan.
Doelgroep: ondernemers, directeuren en managers die hun leiderschapsintelligentie (IQ), sociale (EQ) en creatieve vaardigheden (SQ) bij de tijd willen brengen.

Doorlopend

Het gehele jaar door verzorgen wij de volgende In-company-programma’s:

  • LeanStartup – Effectief en snel innoveren en organiseren door binnen een bestaand bedrijf te leren werken als een Startup.
    Doelgroep: directie-, management- en innovatie-teams die succesvol en snel willen groeien en innoveren.
  • Modern Management Development voor Topteams – Teambuilding en ontwikkeling van (persoonlijke) leiderschapsvaardigheden in teamverband.
    Doelgroep: directies en/of managementteams die als team willen groeien in kwaliteit en alternatieven zoeken voor ingesleten niet effectieve werkwijzen.
  • Horti Business Game – Vergroten van strategische vaardigheden in spelvorm.
    Doelgroep: medewerkers betrokken bij strategievorming van één of meerdere bedrijven die met elkaar de virtuele strijd aangaan.

Met de Hillenraad Academy bouwen we mee aan waar een klein land groot in kan zijn én blijven!

Heeft u interesse en/of vragen, mail ons via HansvandenEnde@hillenraadpartners.nl. Geef daarbij aan naar welke van de toekomstgerichte programma’s uw interesse uitgaat.