Hillenraad100   SUB40

Het Hortigala van het Jaar, waar de nieuwste Hillenraad100 bekend werd gemaakt, stond in het teken van verandering en vernieuwing. Tijdens de gala-avond in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp werd aangekondigd dat het grote Hortigala van het Jaar een tweejaarlijks evenement gaat worden en dat in de even-kalenderjaren een bijzonder thema centraal zal staan met een eigen evenement. Die bekendmaking werd enthousiast én nieuwsgierig ontvangen, want daarmee vernieuwt en verandert de Hillenraad100. Graag vertellen wij u meer over de plannen en de impact op de ranking en het magazine.

Bouwen aan een tuinbouw van wereldklasse

Aan belangstelling voor het Hortigala en de bekendmaking van de Hillenraad100 geen gebrek. Op het gala was er onder de gasten dit jaar zelfs nul procent ‘no-show’. Een gewild evenement waar iedereen toch stiekem trots is om bij te mogen zijn. Ook de samenstelling van de lijst, gebaseerd op een vernieuwd beoordelingsmodel, is goed ontvangen. De zogenaamde ‘stichting nazorg’ had geen drukke dagen. Toch vinden wij als redactie dat je jezelf steeds moet blijven afvragen wat de Hillenraad100 nog meer toe kan voegen aan ons doel om samen met u aan een tuinbouw van wereldklasse te bouwen. Door de Hillenraad100 in haar traditionele vorm eens per twee jaar te organiseren, creëren we ruimte voor iets nieuws. Enerzijds worden in een tweejaarlijkse ranking de ontwikkelingen in de tuinbouw nóg beter zichtbaar, anderzijds kan in de andere jaren worden ingezoomd op onderwerpen die de onderstroom vormen voor vernieuwing in de tuinbouw.

SUB40

Tijdens het Hortigala hebben we het speciale thema voor 2018 bekend gemaakt. We gaan op zoek naar wat ons wellicht meer bezig houdt dan we zelf denken. We gaan ons oordeel vormen over wie dé nieuwe generatie tuinbouwondernemers vormt en ontdekken wat hen bezig houdt. Ook verkennen we waar het talent van de toekomst wil werken en welke doelen zij nastreven. Kort samengevat gaat Hillenraad komend jaar op zoek naar de SUB40 generatie in de tuinbouw. Welke mensen van onder de 40 jaar maken het verschil? Welke jonge ondernemingen zijn de spelers van de toekomst en welke gevestigde Hillenraad100 ondernemingen zijn de ‘SUB40 magnets’ waar het talent van nu wil werken? Wie gaan er bouwen aan een tuinbouw van wereldklasse? Wat zijn daarbij hun motieven, hun dromen, hun uitdagingen? Graag willen we met déze nieuwe generatie in 2018 het SUB40-festival vieren op een wijze die past bij deze generatie.

Redactie

Samen met een SUB40-redactie en SUB40-programmacommissie geven we vorm aan dit bijzondere themajaar. We gaan met hen op onderzoek uit naar wat hén beweegt en bezighoudt. Blijft er volgend jaar dan niets hetzelfde? Toch wel, want uiteraard komt er een competitie met een ranking van die SUB40-ondernemingen en -ondernemers die het verschil maken. We leggen de Hillenraad100-onderneming tegen de SUB40-meetlat en publiceren dat in zowel een speciaal Hillenraad100-magazine als online. We starten een beweging die uitmondt in een spetterend event. Hierbij rekenen we als vanouds op de betrokkenheid en inzet van de geweldige ondernemingen en ondernemers in de tuinbouw. Samen bouwen we aan de tuinbouwgeneratie van de toekomst.

Oproep

Wil je je kandideren als redactielid voor de SUB40 ranking of programmacommissie voor het SUB40 event, meldt je bij Anita Bassie. Zjj geeft met ons vorm aan dit bijzondere jaar. Enige voorwaarde voor een plekje in de eenmalige redactie- of programmacommissie: je moet uiteraard zelf SUB40 zijn, net als Anita.