Jubileumeditie Hillenraad100 komt met extra lijst

Het 15-jarig jubileum van de Hillenraad100 krijgt extra lading met een nieuwe, extra lijst in het magazine. Deze extra ranking is een soort Nobelprijs voor de tuinbouw. Daarnaast is het jubileum reden om wederom een slag te maken in de kracht van het magazine en de rol in het duiden van ontwikkelingen bij de 100 meest toonaangevende ondernemingen in de tuinbouwsector.

Het principe van de uitverkiezing van de Nobelprijs spreekt de onderzoekers van de Hillenraad100 aan. De bedrijven uit de Hillenraad100 – editie 2016 zijn exclusief gevraagd om, net als de wetenschappers bij de Nobelprijs, door middel van een peer-review hun collega’s aan te dragen. De vijf ondernemingen die zij kandideren zijn naar hun inzicht pareltjes die tot de absolute top behoren.

Thuis op het podium

Het is absoluut géén populariteitsverkiezing, waar slechts het mobiliseren van popular votes geldt. Alléén de Hillenraad100-ondernemingen kunnen exclusief vijf kandidaten voorstellen die opvallend presteren op het gebied van innovatie, marketing, duurzaamheid, werkgeverschap, groei, rendement of leiderschap. De ondernemingen die, volgens de Hillenraad100-bedrijven, thuishoren op het podium hebben een toonaangevende positie in de kennis- en kapitaalintensieve tuinbouwsector. Dit mogen ook buitenlandse ondernemingen zijn.

Speciale commissie

Het wordt een spannende extra competitie waarbij het oordeel en de visie van de ondernemers uit de Hillenraad100 telt. De voorgedragen kandidaten worden getoetst en voorgelegd aan het speciaal samengestelde peer-committee. Voor de samenstelling van dit comité kunnen de ondernemingen uit de Hillenraad100 ook namen aandragen.

Meer informatie over Hillenraad100 vindt u op www.Hillenraad100.nl.